استاندارد طراحی ویلا

  • استاندارد طراحی یک ویلا بسته به مکان، کدهای ساختمانی و ترجیحات شخصی صاحب خانه متفاوت است. با این حال، برخی از دستورالعمل های کلی می تواند به ایجاد یک ویلا با طراحی خوب کمک کند که الزامات زیبایی شناختی، عملکردی و ایمنی را برآورده کند. در اینجا چند عنصر کلیدی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود:

    1. سبک معماری: سبک معماری ثابتی را برای ویلا انتخاب کنید که با محیط اطراف و سلیقه شخصی سازگار باشد. برخی از سبک های محبوب عبارتند از مدیترانه ای، مدرن، سنتی و استعماری.
    2. طراحی سایت: محل قرارگیری ویلا در زمین را با در نظر گرفتن عواملی مانند نماها، قرار گرفتن در معرض آفتاب، بادهای غالب و حریم خصوصی همسایگان در نظر بگیرید.
    3. طراحی داخلی: یک چیدمان کارآمد و کاربردی با جریان خوب بین فضاها طراحی کنید. پلان های طبقه باز با اتصالات بدون درز داخلی و خارجی اغلب در ویلاها ترجیح داده می شوند.
    4. مصالح و پایان: متریال و پرداخت های باکیفیت و بادوام را انتخاب کنید که تکمیل کننده سبک معماری باشد و حس لوکس بودن را ارائه دهد.
    5. پایداری: اصول طراحی پایدار، مانند طراحی غیرفعال خورشیدی، سیستم های انرژی کارآمد، و ویژگی های صرفه جویی در مصرف آب را برای به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی ویلا در نظر بگیرید.
    6. ضوابط و مقررات ساختمانی: اطمینان حاصل کنید که طراحی ویلا با قوانین ساختمانی محلی، مقررات منطقه بندی، و سایر قوانین و دستورالعمل های مربوطه مطابقت دارد.
    7. ایمنی و امنیت: طراحی ویلا با در نظر گرفتن ایمنی و امنیت، از جمله ویژگی هایی مانند نور مناسب، نقاط ورودی امن و در صورت تمایل سیستم های نظارتی.
    8. محوطه سازی: محوطه سازی ویلا را به گونه ای برنامه ریزی کنید که جذابیت را کاهش دهید، حفظ حریم خصوصی را فراهم کنید و فضاهای زندگی در فضای باز را ایجاد کنید که مکمل سبک معماری باشد.
    9. دسترسی: ویلا را با در نظر گرفتن قابلیت دسترسی طراحی کنید، از جمله ویژگی هایی مانند درهای عریض، رمپ ها و حمام های قابل دسترس در صورت لزوم.
    10. سفارشی سازی: امکان شخصی سازی و سفارشی سازی طراحی ویلا را فراهم می کند تا نیازها و ترجیحات خاص صاحب خانه را برآورده کند.

    هنگام طراحی یک ویلا، همکاری با تیمی از متخصصان از جمله معماران، مهندسان و طراحان داخلی ضروری است تا اطمینان حاصل شود که طراحی نهایی تمام استانداردها و الزامات لازم را برآورده می کند.

    اگر مقاله‌های پیشن ما را خوانده باشید قطعاً متوجه شده‌اید چنانچه ویلا شهری نباشد ، دست طراح برای ایجاد هر طرحی باز است و می‌تواند هر آنچه که مدنظر خود و سلیقه کارفرما است را طراحی کند.

    اما به شرطی که از اصول و استانداردهای ویلا سازی پیروی کند. هر بخش از طراحی ویلا همچون دیگر سازه‌ها مقرارت و قواعدی دارد که در صورت عدم رعایت سرانجام سازه‌ای بی‌کیفیت و غیراستاندارد تحویل کارفرما و صاحب ملک داده می‌شود ،تجربه و زحمات کادر طراحی و معمار نیز زیر سؤال می‌رود.

    طراحی ویلا

     برای جلوگیری از چنین پیشامدی در ادامه متن استاندرد طراحی ویلا را زیر نظر گروه مهندسی پردیس سازه  توضیح می‌دهیم.

    اولین گام در طراحی ویلا چیست؟

    مشخص نمودن اقلیم مکانی که قرار است ویلا در آنجا ساخته شود از اولویت‌ها و اصول استاندارد طراحی ویلا است.

    یعنی بایستی قبل از اقدام به طراحی، طراح نوع آب و هوا و جغرافیای آن محل را بررسی و مشخص کند.

     به طور مثال اگر منطقه از نوع کوهستانی بود بایستی جهت وزش بادهای غالب، میانگین بارش، جهت شیب زمین ( چون اصولا مناطق کوهستانی شیب داری و صعب‌العبور هستند) و دیگر موارد این چنینی را مشخص کند ،آنگاه با در نظر گرفتن فاکتورهای مهم همچون قابل رؤیت بودن چشم‌اندازها و مناظر طبیعی، زوایای تابش خورشید ( خیلی مهم است که ویلا از نور طبیعی بهره ببرد) نظر و ایده‌های کارفرما و صاحب ملک و … طراحی را آغاز کند.

    اصول و استاندارهای طراحی پلان ویلا

    طراحی پلان ویلا

    طراحی پلان ویلا بایستی  با توجه به مواردی که در پاراگراف قبلی اشاره کردیم صورت گیرد و کلیه بخش‌ها یعنی اتاق خواب‌ها، سرویس‌های بهداشتی، پذیرایی، آشپزخانه و … دارای نور طبیعی مناسب و چشم انداز زیبا  باشند.

     همچنین از پرت و اشغال فضا اجتناب شود به علاوه نحوه قرارگیری آن‌ها طوری باشد که هماهنگ با فضا و کاربردی طراحی شوند.

     البته توجه به سایت و موقعیت زمین برای چگونگی نحوه قرارگیری ویلا قبل از طراحی بسیار مهم است.

    مشخص نمودن نوع سقف ( ساده، شیب‌دار ، شیروانی یا ادغامی از آن‌ها ) و ایجاد هماهنگی بین طبقات ویلا نیز از لازمه‌های طراحی استاندارد ویلا است.

    چنانچه ویلا دوبلکس باشد اصول و استانداردهای طراحی آن تا حدودی گسترده‌تر از ویلاهای معمولی است.

    مثلاً ارتفاع سقف‌ها و متراژ اختصاص یافته به فضاها بایستی بیشتر از ویلاهای معمولی باشد و می‌توان گفت کارفرما و طراح مجاز به طراحی هر طرحی با هر اندازه و متراژی هستند.

    تنها نکته حائز اهمیتی که جزء استاندارد طراحی ویلا دوبلکس است ساخت ویلا در قسمت شمالی زمین است چرا که متراژ ویلاهای دوبلکس همچنین ارتفاع سقف‌ها وتعدد بخش‌ها بسیار بیشتر از انواع معمولی است ، به همین دلیل بهره بردن از حدااکثر انرژی‌های طبیعی

    ( نورخورشید جهت روشنایی و گرما در فصول سرد ) برای صرفه جویی همچنین دلنشین شدن ویلا لازم است.

    پردیس سازه : توجه کنید طراحی پلان با توجه به سبک و نوع ویلا انجام می‌شود.

     بعنوان مثال اگر سبک ویلا کلاسیک باشد بایستی کلیه مراحل از طراحی پلان گرفته تا طراحی داخلی و بیرونی از سبک کلاسیک پیروی کنند.

     اصولی که در پارگراف بالا نام بردیم اصول و استانداردهای کلی طراحی ویلا هستند.

    استاندارد طراحی ویلا ( قسمت داخلی )

    طراحی فضای داخلی ویلا باید گونه‌ای باشد که دلنشین، زیبا، کارامد و موردپسند کارفرما باشد ، چرا که محل سکونت ساکنینی است که برای رسیدن به آرامش، لذت و رفاه به طور موقت یا دائم از آن استفاده می‌کنند.

    اولین و مهم‌ترین پارامتر اصلی طراحی داخلی ویلا ، ایجاد نورپردازی‌های زیبا سپس ایجاد سقف‌های بلند طراحی پنجره‌های بزرگ و حدالامکان سرتاسری برای تأمین دید و چشم اندازها است.

    این موارد بایستی به گونه‌ای شیک و کاربردی طراحی شوند که مصر بر لوکس بودن ویلا باشند.

     دیوارهای جداکننده نیز باید به نحوی معماری شوند که سبک و مدل ویلا را نمایش دهند و معرف هنر، مهارت و سلیقه، معمار، طراح و کرافرما باشند.

    استاندارد طراحی ویلا ( قسمت بیرونی )

    قسمت خارجی و بیرونی ویلا شامل ، نما و اجرای لنداسکیپ و محوطه سازی می‌شود.

     طراحی این قسمت از لحاظ اینکه در معرض دید عموم قرار دارد و لنداسکیپ و محوطه آن به جهت آرامش و رفاه ساخته و ایجاد می‌شوند بسیار حائز اهمیت است.

    نمای خارجی بنا باید با توجه به سبک و مدل ویلا (مدرن، کلاسیک و …) طراحی و از مصالح درخور آن سبک استفاده شود.

    برای ایجاد محوطه سبز نیز بایستی با توجه به دلخواه کارفرما و صاحب ملک از المان‌ها و تجهیزات تفریحی ( استخر، چمن کاری، آبنما، آلاچیق و وسایل بازی و تفریحی همچون تاب و دیگر موارد مشابه) باکیفیت استفاده و هرکدام در جایگاه متناسب کارگذاشته و نصب شوند.

    استاندارد طراحی ویلا

    تذکرات پردیس سازه در رعایت استاندارد طراحی ویلا

    طراحی ویلا به طور کلی شامل سه بخش اصلی( طراحی پلان، طراحی داخلی و خارجی) می‌شود که در متن فوق شرح دادیم ، اما استاندردهای هر سبک و مدل از ویلا تفاوت‌هایی دارد که نمی‌توان در این مقاله گنجاند.

     همچنین مواردی همچون هوشمند سازی و استفاده از تأسیسات و تجهیزات روز بستگی به نیاز، دلخواه و میزان بودجه کارفرما دارد که در طراحی و ساخت ویلا قرارگیرند یا خیر.

    گروه مهندسی پردیس سازه با کادری اعم از مهندسین گرایش‌های مختلف معماری و تیم حرفه‌ای طراحی با حداقل خطا، آماده طراحی و ساخت ویلا و سازه‌هایی با معماری‌های جذاب و طراحی‌های خلاقانه با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روزِ صنعت ساخت و ساز است.

     شما مخاطبان عزیز برای برقراری ارتباط و مشاوره رایگان با پردیس سازه می‌توانید از طریق تماس با ما ، در ارتباط باشید هدف و اولویت فعالیت‌های این گروه کیفیت کار و رضایت شما است.

    ثبت درخواست طراحی پلان و نقشه

    فرم استعلام هزینه و درخواست طراحی و نقشه کشی
    با پر کردن فرم از کل هزینه های جواز ، هزینه طراحی چهار رشته معماری ، عمران ، تاسیسات ، برق و همچنین هزینه طراحی نما با تاییدیه شهرداری و هزینه طراحی داخلی و طراحی نما آگاه شوید
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
    Step 1 of 2
    دستور نقشه دارید؟
    فضای مورد نظر انتخاب کنید؟

    سوالات متداول :

    استاندارد های قیمت داخلی طراحی ویلا چیست؟

    اولین و مهمترین پارامتر اصلی طراحی داخلی ویلا ایجاد نور پردازی های زیبا و سپس ایجاد سقف های بلند طراحی پنجره های بزرگ و حدالامکان سرتاسری برای تامین دید و چشم انداز ها است.

    اصول و استاندارد های طراحی پلان ویلا چیست؟

    در طراحی پلان ویلا باید از پرت و اشغال فقا اجتناب شود به علاوه نحوه ی قرار گیری آن ها طوری باشد که هماهنگ با فضا و کاربردی طراحی می شوند.

    لطفا به این برگه امتیاز دهید!

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۹ رای

    انتخاب کنید

    شهری /آپارتمان

    روستایی/ویلایی

    تماس با ما

    خدمات/مشاوره

    ارسال درخواست خدمات و مشاوره

    انتخاب کنید

    انتخاب کنید

    آپارتمان شهری

    طراحی ویلایی

    طراحی داخلی

    طراحی نما

    طراحی محوطه

    سه بعدی

    مجوزها

    مصالح