مجتمع آموزشی پردیس سازه (معرفت گستر)

آموزش کاشی کاری و سرامیک کاری

  • کاشی و سرامیک کاری مراحل و الزاماتی دارد که هنگام اجرا و به منظور داشتن یک کاشی کاری یا سرامیک کاری تمیز و حرفه ای باید مدنظر قرار گیرند. در ادامه آموزش کاشی کاری و سرامیک کاری بصورت عملی آورده شده است امیدواریم مفید واقع شود.

    انواع کاشی و سرامیک از نظر کیفیت ئرجه بندی میشوند که عبارت است از:

    • درجه یک: کاشی ها و سرامیک هایی که بدون عیب و نقص فنی می باشند و دارای کیفیت عالی
    • درجه دو : کاشی و سرامیک هایی که دارای نقص و عیوب فنی جزئی و دارای کیفیت نسبتا خوب
    • درجه سه : کاشی و سرامیک هایی با نفص ها فنی قابل رویت و دارای کیفیت ضعیف و کاشی و سامیک هایی که فله در بازار عرضه میشوند
    فرم درخواست مشاوره و ثبت نام با مجوز رسمی فنی حرفه ای تهران تئوری و عملی
    برای اطلاع از هزینه و برگزاری کلاس ها ثبت نام کنید
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
    نام
    انتخاب دوره

    اجرای کاشی کاری و مصالح مورد نیاز:

    بعد از انتخاب هر کدام از انواع کاشی یا سرامیک باید توجه داشت که بر اساس متراژ در نظر گرفته پرت کار نیز محاسبه شود و تقریبا به ازای هر 100+2متر مربع کفایت خواهد کرد این نکته در مورد کاشی و سرامیک هردو صادق میباشد.

    برای مصالح دیگر از جمله سیمان و ماسه و ترکیب آنها :در مخلوط ملات برای کاشی کاری نسبت 2/0 به 8/0 بکار گیری میشود که 2/0 مربوط به سیمان بوده و 8/0 مربوط به ماسه  و در کاشی کاری هر 25 متر مربع نیاز مند یک متر مکعب از این مخلوط میباشد. این مخلوط برای سرامیک نیز صدق میکند.

    بعد از تهیه مصاح مورد نیاز در کاشی کاریی باید به این نکته توجه کرد که : سطح زیر کار باید عاری از گل کاهگل گچ یا خاک گچ یا هر نوع ملاتی بجز ماسه و سیمان باشد در غیر این صورت باعث پایین امدن استقامت کاشی برروی سطح خواهد شد.

    در کاشی کاری برای اجرای رج اغازین نیاز مند این است که سطح ابتدایی را با ماسه تراز کرده و برای اجرای رج اول اماده کنیم.سپس کاشی هارا به وسیله گل خاک رس بر روس سطح هموار شده نصب میکنیم و از گل خاک رس به عنوان یک نگه دارنده استفاده میشود تا بتوان ملات را به پشت کاشی انتقال داد و  رج بعدی را شروع به کار کرد.به این نکته توجه داشته باشید که بین هر کاشی با کاشی بعدی فاصله دو میلیمتری رعایت شود.این فاصله بعدا با دوغاب پر خواهد شد.

     بعد از نصب رج نوبت به پر کردن پشت کاشی ها با مخلوط سیمان و ماسه میرشد.با توجه به نسبتی ک قبلا گفتیم و اضافه کردن اب به مخلوط در حدی که مخلوط به حالت تقریبا سیال دراید و بتوان انرا با پارچ یا هر وسیله ای به پشت کاشی انتقال

    داد.توجه داشته باشد انتقال ملات باید کم کم و در فاصله زمانی مناسب صورت گیرد و سعی شود پشت هر کاشی طی 5 مرتبه و در فواصل زمانی 3 دقیقه به بالا صورت گیرد در غیر این صورت فشار ملات باعث کنده شدن کاشی از جای خود خواهد شد.

    در صورتی که نم ملات بعد چند دقیقه توسطح سطح جذب نشود میتوان از سیمان خالی و پاشیدن بر روی ملات پشت کاشی رطوبت انرا کاهش دهیم تا کاشی اماده نگه داری رج بعدی شود.

    رج اول باید دارای فاصله حداقل 3-5 سانتیمتر با سطح باشد تا بتوان پشت کاشی را با ملات پوشش داد.انتخاب فاصله به هموار بودن سطح نیز بستگی دارد تا بتوان پستی بلندی هارا نیز پوشش داد.بعد از نصب رج اول و اطمینان از تزار و شاغول بودن نوبت به رج بعدی میرسد. رج بعدی نیز همانند رج اول کار میشود . فقط توجه باید داشت پشت کاشی ها نباید در زمان کوتاهی  با ملات پوشش داده شود چون باعث جدا شدن ان میشود. در صورت نیاز به برش کاری بر روی کاشی میتوان از دستگاه چرخ سنگ با صحفه مناسب سرامیک یا سرامیک بر یا در برش های کوچکتر از گاز انبر استفادده نمود.

    بعد از اتمام کار کاشی کاری و گذشت زمان مناسب حدود 24-48 ساعت نوبت به دوغاب دادن به کاشی ها جهت پر کردن فضای بین انها میشود .دوغاب مخلوطی از سیمان سفید و پودر خاک سنگ + اب میباشد. برای هر متر مربع حدود یک لیتر از این مخلوط استفاده میشود.  دوغاب را میتوان با نسبت 2 قسمت پور و 1 قسمت سیمان سفید مخلوط کرد و انرا با لیسه یا دست بر روی شیار های کاشی کار نمود.

    لطفا به این برگه امتیاز دهید!

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۷۱ رای

    3 thoughts on “آموزش کاشی کاری و سرامیک کاری”

    1. سیمان سفیدبامخلوط باعث زبری بندهای بین کاشی ها میشود و باعث جذب گردوخاک و چربی میشود بهتراست باسیمان سفید خالی این کار صورت بگیرد وبعازدوغاب کسی بندها را با تکه ای چوب یا پلاستیک صاف کنیم ..این کار باعث سیلی وصاف شدن بتهای بین کاشی خواهد شد

    2. اکبر سلیمی

      رج اول باید مقدار ملات خور وترازی زیرکار وشاغولی خود کاشی وشروع کار ازیک سمت چپ یاراست باید مد نظر قرار گیرد وبعد از تراز کردن زیر کار با ماسه یک شمشه بلند روی ماسه تراز شده قرار میگیرد وکاشی ها پشت شمشه چیده شده. شاغول میگردد وبعد دوغاب پشت کاشی ریخته میشود.

    3. الان که چسب اومده دیگه نیازی به گل رس نداریم
      با همتراز و گوه و چسب یک دو سه میتونیم محکم کنیم
      در نظر بگیرید در متراژ های بالای ۵ متر طول بجای شمشه برای خط طراز از تراز لیزری یا ریسمان کار استفاده کنید

    Leave a Comment

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    انتخاب کنید

    شهری /آپارتمان

    روستایی/ویلایی

    تماس با ما

    خدمات/مشاوره

    لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید تا اطلاعات بیشتر  برای شما ارسال شود.

    انتخاب کنید

    انتخاب کنید

    آپارتمان شهری

    طراحی ویلایی

    طراحی داخلی

    طراحی نما

    طراحی محوطه

    سه بعدی

    مجوزها

    مصالح