کروم بندی
کروم بندی در واقع ایجاد کردن یک سطح صاف و تر از جهت اجرای هر نوع اندود مانند گچ و سیمان و ملات و …. می باشد.
از کروم بندی می توان در کلیه سطوح عمودی و افقی یا شیب دار جهت شیب کف ها و بام استفاده نمود. قطعا جهت کاشی کاری یا سرامیک و موزاییک یا شیب درست و صحیح بام یا کف آشپزخانه، نیاز به کروم بندی دارید.
زیرا باید کلیه اصول و استاندارد های ساختمانی رعایت شود. در صورت عدم رعایت اصول و استاندارد ها، امکان بروز خطرات و خسارات جبران ناپذیری وجود دارد.
مراحل کروم بندی دیوار
در مرحله اول برای کروم بندی دیوار باید شاقول را بر سطح دیوار قرار داده تا بتوان ضخامت کرم را برای ریسمان کاری مشخص کرد.
پس از آن با توجه به ارتفاع دیوار که معمولا سه متر می باشند و باید کاشی شوند ، نشانه گذاری می کنیم. توجه داشته باشید که این نشانه باید کم ترین ضخامت ممکن را داشته باشد.
نشانه بعدی را باید در حد فاصل 30 سانتی متر مانده به کف اجرا کنیم. در ادامه همین مراحل را تکرار می کنیم تا کروم بندی ما کامل شود و بستر برای نصب کاشی آماده شود.
در صورتی که تخصصی در این زمینه ندارید می توانید با مراجعه به سایت گروه مهندسی پردیس سازه ، ثبت در خواست کنید و از متخصصین این رگروه در امر کروم بندیف یاری جویید.
کاربرد کروم بندی
کروم بندی در اجرای کار هایی مانند گچ و خاک و انواع رویه های سیمانی که به صورت قائم می باشندف استفاده می شود.
هم چنین از کروم بندی جهت اجرای کف سازی بام ، پارکینگ ها و زیر زمین که شیب دار هستند، مورد استفاده قرار می گیرد.
کروم بندی نیز برای اجرای رویه کف واحد ها و اجرای کلیه مصالحی که به صورت افقی می باشند نیز به کار می آید.
پس در کل همان طور که در ابتدا گفتیم کروم بندی برای ایجاد یک سطح صاف و تراز چه قائم و چه افقی، در ساختمان سازی کار برد دارد.
شما می توانید برای داشتن سطحی صاف و تراز جهت اجرای کاشی ، سنگ ، موزاییک یا اصلاح شیب و … در ساختمان خود، از متخصصین گروه مهندسی پردیس سازه برای کروم بندی کمک خواهید.
لیسه ای کردن
حین کروم بندی امکان عدم تراز سطوح قائم یا افقی وجود دارد. استاد کاران جهت رفع این عدم تراز از لیسه کردن استفاده می کنند.
اصطلاحا لیسه ای کردن به معنی پخش یک لایه سیمان بر روی سطوح ملات سیمان یا بتنی است که قبل از خشک شدن با کشیدن ماله ای فلزی بر روی آن ، کلیه خلل و فرج سطح زیرین را یک دست کرده و از بین می برد.
در واقع در صورتی که سطح قائم یا افقی، تراز نبود، از این لیسه ای کردن استفاده می شود و پس از آن ، کروم بندی آغاز می شود.
پر کردن فضای خالی بین کروم ها
پس از اجرای کروم بندی، فضای خالی به وجود می آید. این فضای خالی را با مصالحی مانند پوکه معندی یا بتن سبک مثل فوم بتن پر می نمایند .
توجه داشته باشید که ارتفاع کروم ها متغیر است، پس در نتیجه ارتفاع مصالح پر کننده نیز متغیر می باشد و باید به رعایت این ارتفاع دقت نمود.
سوالات متداول :
مراحل کروم بندی دیوار کدامند؟
در مرحله اول برای کروم بندی باید شاقول را بر سطح دیوار قرار داده تا بتوان ضخامت را برای ریسمان کاری مشخص کرد.
پس از آن با توجه به ارتفاع دیوار که معمولا سه متر می باشند ، نشانه گذاری می کنیم.
نشانه بعدی را باید در حد فاصل 30 سانتی متر مانده به کف اجرا کنیم . در ادامه همین مراحل را تکرار می کنیم تا کروم بندی ما کامل شود و بستر برای نصب کاشی آماده شود .
منظور از لیسه ای کردن در امر کروم بندی چیست؟
لیسه ایی کردن یعنی پخش یک لایه سیمان بر روی سطوح ملات سیمان یا بتنی است . که قبل از خشک شدن با کشیدن ماله ای فلزی بر روی آن کلیه خلل و فرج سطح زیرین را یک دست کرده و از بین می برد.