تفاوت کاشی با سرامیک

  • کاشی و سرامیک

    کاشی و سرامیک از مصالح‌های پر تنوعی هستند که قطعاً شما آن‌ها را در خانه ، محل کار ، مسجدها و دیگر مکان‌ها با شکل‌ ، طرح و رنگ‌های مختلفی دیده‌اید .

    معمولاً از کاشی و سرامیک برای پنهان کردن بخش و لایه زیرین آن‌ها مانندِ دیوار آجری یا سفالی و جلوه زیبا بخشیدن به بنا بِکار می‌روند ، نکته‌ای که درباره این دو مصالح وجود دارد این است که اغلب افراد این دو مصالح را یک نوع می‌دانند یعنی فرقی بین آن‌ها نمی‌بینند.

    در صورتی که جنس ، روش ساخت ، مقدار مقاومت و طول عمر آن‌ها ‌کاملاً با همدیگر فرق دارد که در متن زیر به طور کامل تفاوت کاشی با سرامیک را شرح می‌دهیم.

    تفاوت کاشی با سرامیک در چیست؟

    برای آنکه بهتر متوجه شوید باید تعریف و کاربرد کاشی و سرامیک را بدانید :

    • کاربردکاشی :

    برای استفاده و پوشاندن روی دیوارها است و قابل استفاده برای پوشش کف هیچ نوع سازه‌ای نیست.

    • کاربرد سرامیک :

    به دلیل استحکام و دوام بالایی که دارد بیشتر برای پوشش کف‌ها است البته برای دیوارها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد ، اما نه هر نوع دیوری که با خواندن ادامه این متن متوجه خواهید شد که برای چه دیوارهایی مناسب نیستند. فرق اصلی کاشی و سرامیک در چندین مورد مختلف است .

    که جهت اطلاع دقیق و درک بهتر ، گروه مجرب پردیس سازه ، تفاوت کاشی با سرامیک را در چند مورد زیر به طور مختصر و مفید بیان کرده است .

    مقاومت کاشی با سرامیک

    • مقاومت و دوام کاشی نسبت به سرامیک در مقابل مواردی همچون، گرمی، سردی، فشار و دیگر موارد مشابه کمتر است.
    • تنوع طرح، رنگ و نقوش کاشی نسبت به سرامیک بیشتر است.
    • نمی‌توان از کاشی برای پوشش دیوارهایی که از پشت نم و رطوبت دارند استفاده کرد چرا که بعد از گذشت مدتی کاشی آسیب می‌بیند.
    • جهت پوشاندن دیوارها و ارتفاع‌ها بهتر آن است که از کاشی بِجای سرامیک استفاده شود چون قدرت جذب آب توسط کاشی نسبت به سرامیک بیشتر است.
    • نمی‌توان از سرامیک برای اجرا بر روی دیوارها و ارتفاع استفاده کرد زیرا در مورد قبلی نیز اشاره کردیم که قدرت جذب آب سرامیک بسیار کم است که همین امر موجب شده تا در صورت استفاده اجرای آن بسیار دشوار باشد البته در صورت استفاده می‌توان جهت سهولت در کار از اسکپ کردن استفاده کرد.
    • نوعِ خاصی از سرامیک به نام پرسلان وجود دارد که بسیار در برابر سرما، گرما، نم، رطوبت و فشار مقاوم هستند از این رو می‌توان آن‌ها را علاوه بر استفاده در پارکینگ و حیاط و دیگر مکان‌های مشابه، در محیط‌های بازی همچون نمای ساختمان بِکار برد.
    • سرامیک‌ها با فشار بسیار بیشتری نسبت به کاشی‌ها پرس و منسجم می‌شوند به همین دلیل برای استفاده در کف بسیار مناسب هستند.

    تفاوت کاشی با سرامیک از لحاظ ساخت در چیست؟

    از لحاظ ساختاری سرامیک یک نوع کاشی است که از لحاظ مقاومت و دوام بر کاشی برتری دارد ، ساختار کاشی و سرامیکبه گونه‌ای است که از دو قسمت اصلی به نام‌های قسمت سفالی ( به اصطلاح استخوان بندی و قسمت اصلی کاشی را قسمت سفالی می‌گویند ) .

    و لعاب کاشی یا لعاب سرامیک( لعاب یک ماده شیشه مانند استکه جهت براقی و زیبایی بر روی قسمت سفالی کار گذاشته می‌شود) تشکیل و ساخته می‌شوند ، که در حال حاضر به آن دسته از کاشی‌هایی که مناسب کف و محیط‌های باز و بزرگ هستند سرامیک و به دسته دیگری که مناسب اجرا بر روی دیوار و ارتفاع هستند کاشی می‌گویند.

    از ادغام مواد و کانی‌هایی همچون خاک رس، ماسه و فلدسپات ( فلدسپار ) با دمای بسیار بالا، کاشی و سرامیک ساخته می‌شود و رویه آ‌ن‌ها ( کاشی ) با لعاب کاشی و ( سرامیک ) لعاب سرامیک پوشانده می‌شود.

    شرح و معرفی انواع کاشی :

    در زیر چند نمونه کاشی پر استفاده با ویژگی‌هایشان معرفی خواهیم کرد :

    تا با مقایسه آن‌ها با انواع سرامیک ( در ادامه به معرفی سرامیک نیز خواهیم پرداخت ) به خوبی تفاوت کاشی با سرامیک را متوجه شوید :

    1. پرسلانی : مقاومت بالا، دوام زیاد از جمله برتری‌های این نوع کاشی نسبت به دیگر انواع کاشی‌ها است چون با حرارت بسیار بالا پخته می‌شوند .
    2. بدون لعاب : لعاب کاشی بر روی این مدل استفاده نشده است به همین دلیل برای مکان‌هایی که رطوبت بالایی دارند پیشنهاد نمی‌شوند اما در صورت استفاده در این مکان‌ها حتماً باید جهت جلوگیری از خراب شدن آن‌ها را به صورت صحیح درزگیری کنید این نوع کاشی برای استفاده در مکان‌های بزرگ همچون راهروهای عظیم یا مراکز تجاری پیشنهاد می‌شوند چون علاوه بر طول عمر بالا بسیار به‌صرفه نیز هستند.
    3. لعاب دار: مخصوص استفاده برای دیوارهای آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی هستند ویژگی این نوع به دلیل دارا بودن لعاب، براق بودن و شستشوی آسان است.
    4. موزاییکی : کاشی موزاییکی در دونع لعاب دار و بدون لعاب موجود هستند نصب این نوع کاشی می‌تواند به صورت تکی باشد یا اینکه پیش‌تر آن‌ها را بر روی صفحه پلاستیکی یا کاغذ مخصوص نصب کنید آنگاه همان صفحه را بر روی محلِ مورد نظر کار بذارید.
    5. آجری : کاشی‌های آجری بسیار زیبا و متفاوت‌اند شکل ضاهری آن‌ها شبیه به آجر است به همین دلیل با نام آجری معروف شده‌اند.
    6. سالتیو یا مکزیکی : این کاشی برخلاف دیگر کاشی‌ها پخته نمی‌شود یعنی در هوای آزاد و به صورت کاملاً طبیعی پخته و خشک می‌شود در صورتی که از نوع بدون لعاب کاشی مکزیکی استفاده کردید حتماً باید درزگیر بعد از اجرا انجام شود در ضمن اگر بدنبال کاشی متفاوتی هستید این نوع پیشنهاد بسیار خوبی است .

    معرفی انواع سرامیک از لحاظ جنس :

    به طور کلی سرامیک‌ها از نظر جنس به دو دسته عمده زیر تقسیم می‌شوند که دانستن و شناختن آن‌ها به شما کمک می‌کند بهتر تفاوت کاشی با سرامیک را متوجه شوید :

    • سرامیک پرسلان یا چینی

    نوع پرسلان بسیار باکیفیت، مقاوم و بادوام هستند ولی نسبت به سرامیک‌های غیر پرسلان، گران‌تر هستند اما به دلیل متریال بِکار رفته باکیفیت در ساخت آن پس از اجرا می‌توانند تا سال‌ها دوام داشته باشند علاوه بر آن نیز بر قیمت و ارزش مادیِ نهایی بنای شما خواهند افزود، سرامیک‌های پرسلانی خود بسیار متنوع هستند که در زیر آن‌ها را معرفی خواهیم کرد:

    • پرسلانی پولیش شده : این نوع سرامیک بدون لعاب است اما با این وجود بسیار براق هستند که به دلیل پرداخت‌هایی است که بر روی آن اجرا شده است.
    • پرسلانی بافت دار: پرسلانی‌های بافت دار بسیار شبیه به سنگ‌های طبیعی ساخته و تولید شده‌اند که مناسب سلایقِ افرادی است که به طبعی جلوه دادن بنای خود اهمیت می‌دهند.
    • پرسلانی لعاب دار : مجزا کردن پرسلانی لعاب دار از نوع غیرپرسلانی لعاب دار کاری بسیار سخت است چرا که بر روی این نوع از سرامیک‌ها یک لایه بسیار نازک لعاب ارجا شده است و به راحتی نمی‌توان وجود آن را تشخیص داد.
    • پرسلانی بدون لعاب : سطحی مات و بدون لعاب دارند
    • پرسلانی دولایه : به دلیل داشتن یک لایه ضخیم لعاب بر روی بدنه خود به نوع دولایه معروف هستند.
    • سرامیک غیر پرسلان یا معمولی : سرامیک‌های غیر پرسلان ظاهری بسیار شبیه به نوع و همتای پرسلانی خود دارند اما مات‌تر هستند و این امر موجب شده تا ویژگی‌ای همچون معلوم نبودن گرد و غبار بر سطحشان را داشته باشند، تفاوت عمده این دو نوع سرامیک در این است که نوع غیر پرسلانی مقاومت و دوام کمتر و جذب رطوبت بالاتری نسبت به نوع پرسلانی دارند.

    جهت کسب اطلاعات بهتر و دقیق‌تر درباره انواع کاشی و سرامیک یا چگونگی انتخاب کاشی و سرامیک مناسب می‌توانید با پردیس سازه ارتباط برقرار کنید.

    لطفا به این برگه امتیاز دهید!

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۸ رای

    1 thought on “تفاوت کاشی با سرامیک”

    Leave a Comment

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    انتخاب کنید

    شهری /آپارتمان

    روستایی/ویلایی

    تماس با ما

    خدمات/مشاوره

    ارسال درخواست خدمات و مشاوره

    انتخاب کنید

    انتخاب کنید

    آپارتمان شهری

    طراحی ویلایی

    طراحی داخلی

    طراحی نما

    طراحی محوطه

    سه بعدی

    مجوزها

    مصالح

    با بیش از یک دهه سابقه کاری با اتکا به  تجربیات مدیران و مهندسین مجرب در خدمت شما هستیم

    بستن
    کمک مشاوره